Seminar over de ongeschreven regels bij DNB

08-09-16 0 reacties

De Nederlandsche Bank en diversiteit

DNB heeft diversiteit hoog op haar agenda staan. Helaas zijn vrouwen er nog steeds ondervertegenwoordigd in topfuncties.

Deze constatering vormde de aanleiding voor een onderzoek naar genderdiversiteit, dat werd uitgevoerd door Lof Academy in samenwerking met TOT2020.

Het onderzoek heeft ervoor gezorgd dat DNB het vraagstuk van diversiteit met andere ogen bekijkt. Roelien van der Woude zei hierover: “DNB streeft naar een duurzame economie. Voor veel collega’s is deze maatschappelijke betrokkenheid een belangrijke drijfveer om bij DNB te werken. We willen sterker daarop insteken, om zo het ecosysteem te bewegen naar een nieuw evenwicht waarin talenten en verschillen nog beter tot hun recht komen. Dit gaat veel verder dan alleen genderdiversiteit.”

Afgelopen week werden in een druk bezochte sessie de uitkomsten van het onderzoek besproken.

Wil je meer lezen over het onderzoek? Dat kan hier. Heb je interesse in een onderzoek binnen jouw eigen organisatie? Neem dan contact op met Jolanda Holwerda of lees meer over het advies wat Lof  jou kan geven.