De vijfdeLeadership Inspiration Journey vindt in november en december van 2018 plaats, in samenwerking met Better Future. Dit keer gaan we naar Zuid-India waar we samenwerken met lokale organisaties als Buzz Mobile Leadership Academy en Rainbow Homes, die gericht zijn op het creëren van betere kansen voor vrouwen en kinderen.
Het bijzondere van dit programma is dat je niet alleen aan de slag gaat met je eigen persoonlijke en professionele ontwikkeling, maar ook met die van lokale Indiase ondernemende vrouwen.
Door middel van de methode Appreciative Inquiry (waarderend onderzoeken) kom niet alleen jij in je kracht, maar leer je ook hoe je anderen in hun kracht kunt zetten. Iets wat je meteen terug in je eigen werkomgeving in de praktijk kunt brengen.
Tijdens de journey komen vragen aan de orde als: hoe sta je in veranderingsprocessen met mensen uit een andere cultuur? Ben je in staat invloed uit te oefenen en je eigen rol te bezien? Wat maakt dat jij succesvol bent? Hoe stimuleer je leiderschap bij anderen?
De afwisseling tussen het programma met de eigen groep en lokale vrouwengroepen maken deze reis tot een uiterst boeiende ervaring. Het programma biedt ook volop ruimte voor reflectie, meditatie en yoga zodat je ‘herboren’ weer terug komt.
De Leadership Inspiration Journey is een unieke kans voor iedereen die een verschil wil maken en aan zichzelf wil werken in een buitengewone omgeving. Het aantal plaatsen is beperkt.
Liever eerst kennismaken? Dat kan ook.
“True leaders don’t create more followers, the create more leaders”
“Wat ik meeneem van de Lof Leadership Journey dat ik meer mag vertrouwen op mezelf, op wat ik kan.
Het maakte me bewust van het feit dat ik sterker in mijn schoenen sta dan een aantal jaren geleden en dat ik nu ook anderen op weg kan helpen. Dat geeft me zelfvertrouwen om door te gaan op mijn pad.
Vroeger zou ik nooit op reis gegaan zijn met een groep vrouwen, nu vond ik het heerlijk.”
“De week in Sri Lanka voelde als een reset knop en warm bad tegelijk. Ik ben uit mijn schulp gekropen en mag mezelf meer waarderen.
Door de verhalen van de andere deelnemers en alle fijne feedback realiseer ik me dat ook mijn ervaringen ertoe doen. Ik heb een nieuwe laag in mijzelf aangeboord, sta meer open voor de toekomst en ga op onderzoek uit naar wie ik echt ben. Mijn ‘nieuw ontdekte’ persoon krijgt vanaf nu meer ruimte.”
“Ik heb veel nieuwe inzichten over mezelf opgedaan en kan bepaalde patronen herkennen. De zoektocht naar jezelf is levenswerk en daar moet je de tijd voor nemen. De kunst is om jezelf te blijven, van het leven te genieten en kleine dingen te waarderen. Dat heb ik ervaren door de appreciative inquiry methode en zag ik terug bij de mensen in Sri Lanka.”
“Ik heb rust in mezelf gevonden door alle zintuigen open te zetten. Ik heb weer ervaren hoe ik van nature ben en wil zijn. Ik ben bewuster van mijn eigen impact en kan mijn gevoel meer inzetten, zowel op mijn werk als thuis.”
“De Leadership Journey is een kans om mooie en minder mooie dingen van jezelf opnieuw te ontdekken en een diepe reis te maken naar je innerlijke leiderschap. Ik heb me gerealiseerd dat ik niet altijd hoef te vechten om iets te bereiken. Wat een verrijkende ervaring. Ik ben blij en dankbaar dat ik deze reis heb mogen meemaken. Volgend jaar ben ik er weer bij!”
Jouw “Leiderschapsjourney” begint al voor vertrek met een kennismaking met de groep en begeleiders op 6 maart a.s. waarin het definitieve programma en praktische vragen aan de orde komen.
Dag 1. Aankomst in India, introductie diner en kennismaking met elkaar.
Dag 2. “Landen” met een groepsbijeenkomst en yoga. Kennismaking met NGO. We leren meer over de missie, visie en werkwijze van de Stichting waar we mee gaan samenwerken.
Dag 3 tot 7. Homestay & Project teamwork. Aan de slag met een eigen leiderschapsprogramma en dat van onze sisters.
Dag 8. Project Presentatie, reflectie en goodbye dinner.
Tijdens de reis is er de mogelijkheid voor individuele coachingsessies en yoga.
Na terugkomst van jouw indrukwekkende reis ontmoeten we elkaar weer in Nederland. We evalueren de reis en delen onze sisterhood-ervaringen.
3.950,- (excl. BTW en excl. vliegticket)
Jouw deelnamekosten maken ook deelname voor een lokale Indiase collega mogelijk. Inbegrepen zijn alle programmaorganisatie- en facilitatiekosten evenals accomodatie, eten en drinken.
Met het vliegticket kunnen we je helpen met een (groeps)boeking voor een zo voordelig mogelijke prijs.
Jolanda Holwerda
Jolanda Holwerda, oprichter van Lof, heeft als trainer en coach honderden vrouwen geïnspireerd hun ambities in carrière en gezin waar te maken en bedrijven geholpen vrouwelijk talent te herwaarderen. Vanuit de innerlijke overtuiging van Jolanda, dat iedereen Lof verdient, weet zij als geen ander mensen te inspireren om hun talenten in te zetten. “Als trainer ben ik altijd op zoek naar de essentie: wat drijft iemand? Ik zet mensen aan om na te denken over hun eigen levensverhaal. Door op zoek te gaan naar de schat in jezelf, kom je bij je eigen bron. Vanuit die plek kun je het verschil maken voor anderen. Mijn motto is: ‘ambitie is durven doen waar je goed in bent’”.
Annemarie de Jong
Managing partner bij Better Future. Zij lanceerde het eerste Sisterhoodprogramma van Better Future in 2013 in New York, MBA on Sneakers. Annemarie brengt meer dan twintig jaar aan ervaring met zich mee als strategisch adviseur, facilitator van leerprogramma’s en executive coach voor kleine ondernemingen en multinationals.