Huidhonger in tijden van Corona

20-03-20 0 reacties

In wat een rare wereld leven we. In een week is ons hele perspectief op de wereld en misschien ook op onszelf en ons werk door Covid-19 veranderd. Wat een maand geleden nog vanzelfsprekend was is nu opeens bijzonder.
Zo was ik onlangs nog nog een weekend in een klooster. Het lijkt nu wat raar om je vrijwillig af te zonderen, maar op dat moment kwam het me nog als ‘luxe’ voor me even terug te trekken en tijd te hebben voor bezinning.
Dat het kloosterweekend zich afspeelde in het Karmelklooster in Drachten, waar op dit moment de tentoonstelling Huidhonger geëxposeerd wordt, was een bijkomstigheid, maar maakt het nu heel erg actueel. Want als we elkaar niet meer mogen aanraken en op afstand moeten blijven, voel je opeens hoe contact hebben en elkaar kunnen vasthouden van levensbelang is. En waar is God eigenlijk in tijden van Corona? Lees hier mijn blog. 

Leiderschapsdialoog: Van Ego naar Eco

Onlangs organiseerden we vanuit Better Future samen met de haven Amsterdam een leiderschapsdialoog met Jeroen Smit naar aanleiding van zijn nieuwe boek “Het grote Gevecht, het eenzame Gelijk”. Het streven van Paul Polman om van Unilever de grootste NGO ter wereld te maken zette ons aan het denken over de rol die bedrijven in onze samenleving spelen. Hoe kun je als bedrijf niet alleen business- maar ook social impact realiseren? En hoe koppel je als organisatie jouw missie en “license to operate” aan die van de mensen in je organisatie? Deze vraag leidde tot een levendige dialoog over hoe bedrijven hun rol kunnen vervullen in deze wereld maar deed ons ook kijken naar onze eigen rol. Hoe maak jij zelf een verschil? Ook al lijkt het nu even ondenkbaar, een groep van 80 mensen aanzetten tot het echte gesprek en een call to action, dat is waar we bij Better Future heel goed in zijn. De aanleiding voor deze dialoog is nu urgenter dan ooit, dus daar komen we zeker op terug. Bijgaand een terugblik op het event. 

Coffee Corner

Voel je je toch wat eenzaam achter je bureau thuis en wil je in de komende werkweek in verbondenheid starten samen met andere changemakers? Het Better Future team staat zoals altijd klaar voor je. Doe bijvoorbeeld mee met onze Monday Morning Coffee Corner! Gewoon online, aanstaande maandag 23 maart van 08:00-09:00 (CET)

Meedoen kan hier. See you there!

Terugblik internationale vrouwendag #zoekdevrouwen

Ik kreeg ongelooflijk veel hartverwarmende reacties op mijn post op LinkedIn n.a.v. Internationale vrouwendag. Op 8 maart j.l., nog net voordat social distancing een feit werd, vierden we op Internationale Vrouwendag met Stichting TopFem. Het was een geweldige bijeenkomst in de Senaatszaal van de Universiteit Utrecht met persoonlijke levensverhalen van Femke Brenninkmeijer en Nicolette Loonen over hun carrière in combinatie met gezin.  Dat het nog steeds niet vanzelfsprekend is die combinatie succesvol te laten zijn bleek uit hun verhalen, maar ook uit de vragen en reacties uit de zaal van jonge vrouwen die nog aan het begin van hun carrière staan en zich vaak voor onmogelijke keuzes gesteld zien. De portretten op de achtergrond laten zien hoeveel er nog te doen is om genderequality te bereiken #zoekdevrouwen. Het is ongelooflijk hoe mannen hier altijd het beeld  en de toekomst bepaald hebben. Hopelijk kunnen we het tij keren voor de next generation want aan hun talent en ambitie ligt het niet. Binnenkort gaat het match en mentor programma van de Stichting Lof weer van start, dus houd de website in de gaten om mee te doen. 

Voor nu: ik wens jou en je dierbaren veel sterkte de komende tijd en hoop dat je juist in deze moeilijke tijd ook tijd vindt voor wat bezinning over wat er werkelijk toe doet voor jou.

#houdelkaarvast