Durf jij betekenisvol te zijn in 2020?

04-01-20 0 reacties

Deze keer een terugblik op mijn jaar. Ik heb minder nieuwsbrieven gestuurd dan je van me gewend bent. Dat komt doordat ik vol aan de slag ben bij Better Future. Samen met mijn collega’s, allemaal bevlogen changemakers, helpen wij organisaties bij hun transformatie naar een betere toekomst. Ons motto is: when good people meet, good things come out of it. We ontwikkelen innovatieve leiderschapsprogramma’s op het snijvlak van business en social impact, waarin we organisaties helpen hun betekenis te (her)vinden. In onze programma’s laten we mensen ervaren hoe je met hoofd en hart verandering tot stand kunt brengen. Vaak doen we dat door organisaties uit de profit en not for profit sector bij elkaar te brengen in een intensief programma van een week, waarin we de Theory U doorlopen. Afgelopen jaar heb ik programma’s geleid in India, Vietnam, Libanon, Duitsland en Spanje. Ik heb enorm genoten van de intensiteit van de crossculturele ontmoetingen en de transformaties die we tot stand hebben gebracht. Met een open mindopen heart en open will blijkt er zoveel meer mogelijk dan wanneer we denken in oude patronen en in the bottom of the U dienen oplossingen zich vaak vanzelf aan. Wil je meer lezen over de programma’s die we faciliteren neem dan een kijkje op onze nieuwe website en laat je inspireren. 

Maar ook in Nederland doen we zinvol werk. Want natuurlijk is het versterken van vrouwelijk leiderschap binnen Better Future nog steeds mijn missie. En ook daar is er genoeg terug te blikken. Een Face the Female Future Journey op de Kaag met vrouwelijk leiders uit Nederland, waarbij we ook vrouwelijke nieuwkomers in onze maatschappij verwelkomen. Vrouwelijke leiderschapstrainingen bij o.a. DNB, Deloitte en PWC. Want al ben ik een voorstander van fixing the culture in plaats van fixing the women, ik heb er  niets tegen om vrouwen te versterken om bij te dragen aan die cultuurverandering. En een hart- en stemverwarmende workshop Door Manifestatie naar Transformatie, samen met Leoni Jansen, waarin we vrouwen uitdagen hun ambitie te ontdekken en die in de wereld te zetten. 

Daarnaast ben ik heel trots op het feit dat het gedachtegoed van de Stichting Lof nog actief wordt uitgedragen tijdens ons jaarlijkse Internationale Vrouwendag event op 8 maart in samenwerking met Topfem en het jaarlijkse commissarisdiner. Dit jaar was Petri Hofste onze gastspreker over het thema good governance, onlangs uitgeroepen tot de machtigste commissaris van het jaar. En wat helemaal bijzonder is, is dat we dit jaar in samenwerking met de Stichting Topvrouwen de tentoonstelling Moeders met Macht/Vrouwen met Kracht weer opnieuw kracht bij hebben gezet en er al meer dan 200 vrouwen zijn geportretteerd.

Verder heb ik me ook dit jaar actief in gezet als lid van de Raad van Toezicht voor de World Press Photo Foundation. Met hun missie ”connecting the world to the stories that matter” maken zij het werk zichtbaar van fotografen, die vaak onder moeilijke omstandigheden en met heel veel toewijding, nieuws brengen dat aan de wereld getoond moet worden. Het zet ons als mensheid aan het denken over wat er nog te doen is om deze wereld leefbaar te maken voor iedereen.

En dat iedereen van betekenis kan zijn om die wereld beter te maken is voor mij een gegeven. Soms vergt het moed, om groter te denken dan je zelf durft. Daarom inspireert de quote van Picasso mij altijd weer: the meaning of life is to find your gift, the purpose of life is to give it away

Wil je in 2020 ook ontdekken wat jij hebt te geven en wat jouw missie is? Samen met mijn collega’s van Better Future sta ik klaar om samen met jou het gesprek aan te gaan hoe jij het verschil kan maken in 2020.