Over Jolanda Holwerda

Jolanda Holwerda is thoughtleader en expert op het gebied van female leadership. Haar doel is om elke vrouw te inspireren een authentieke leider te worden.  Zij is founding editor  van Lof Magazine (2007) en oprichter van de Lof Academy (2009) en organiseert met passie (internationale) leiderschapsprogramma’s voor bedrijven en individuen. Sinds september 2017 is Jolanda verbonden aan Better Future, een organisatie van bevlogen change makers, die mensen en organisaties begeleidt op hun zoektocht naar purpose en ze helpt future proof te worden. Vanaf de start heeft Lof talloze vrouwen geïnspireerd hun ambities waar te maken. ‘Lof is wat de titel suggereert,’ aldus Holwerda.  ‘Er spreekt waardering uit voor vrouwen die én werken én een gezin hebben. Ambities heb je niet alleen in je werk, maar ook thuis, of in de maatschappij’.

Samen met overheid en bedrijfsleven heeft Jolanda de afgelopen tien jaar gewerkt aan het realiseren van een cultuurverandering in Nederland waarbij de combinatie werk en gezin meer vanzelfsprekend wordt en de doorstroom van vrouwen bevorderd. Lof heeft hiertoe o.a. de Loflist Beste werkgevers voor werkende ouders,  De Lof Next Role Model verkiezingen, het jaarlijkse Loflive congres en overheidscampagnes zoals Slimmer Werken geïnitieerd.

Jolanda op LinkedIn

Het is Jolanda haar missie om vrouwelijk talent in de spotlight te zetten en vrouwen meer bewust te maken van hun eigen (authentieke) kracht.  Uit wetenschappelijk onderzoek  blijkt dat het carrière pad van vrouwen er vaak anders uitziet dan dat van mannen en dat het hebben van een  rolmodel helpt om je ambities waar te maken. Daarom probeert Jolanda  elke vrouw te inspireren om een authentieke leider te worden en inspiratiebron voor anderen te zijn.

Download de uitgebreide biografie

Spreker en moderator

Jolanda Holwerda kan een lezing verzorgen over o.a.
• Vrouwelijk en authentiek leiderschap
• Empowerment van vrouwen
• Ambitie en beeldvorming
• Talentontwikkeling

Boek Jolanda als spreker of moderator

Eerst kennismaken? Dat kan ook!

Volunteer Experience & Causes

Vanaf de oprichting van Lof heeft Jolanda zich ingezet voor de economische zelfstandigheid van vrouwen elders in de wereld door middel van microkrediet projecten. Zo is vanaf het eerste nummer van Lof de helft van de opbrengst geschonken aan Microkrediet voor Moeders.  In 2013 heeft ze met Friends Indeed Foundation een female leadership programma in India opgezet.

Ontvanger van de Joke Smit prijs 2009

In 2009 ontvangt Jolanda Holwerda de Joke Smit-prijs van Minister Ronald Plasterk (Emancipatie)  voor haar inzet op gebied van emancipatie. Ze krijgt de prijs voor de oprichting van Lof Media, een platform voor werkgevers en werknemers met ambitie, voor Lof magazine, voor werkende moeders en jaarlijkse uitgave voor werkende vaders: ‘mannen net Lef’ .  Ze is ook onderscheiden voor evenementen zoals het Moederdagontbijt 2008, Het Werkende Moeder- en Vaderdagontbijt 2008, de Loflist van beste werkgevers voor werkende ouders en de Lof website. De prijs bestaat uit 10.000 euro en een kunstwerk. Het thema in 2009 was economische zelfstandigheid van de vrouw.

De tweejaarlijkse Joke Smit-prijs wordt uitgereikt door het Ministerie van OCW en gaat naar een persoon, groep of instantie die een bijdrage heeft geleverd aan de verbetering van de positie van vrouwen in Nederland. De prijs is vernoemd naar Joke Smit (1933-1981), een van de pioniers van de tweede feministische golf.

Yin Yoga: meditatie in beweging

Jolanda Holwerda: “Het is mijn droom  dat het wekelijkse uurtje op de mat tijdens de yin lessen een plek wordt waar je tot rust komt en de ruimte kunt ervaren om te zijn wie je bent, een plek waar je je kunt terugtrekken om werkelijke vrijheid te bereiken en je eigen “Happy Space” kunt creëren. Vanuit de plek kun je compassie voelen voor jezelf en anderen en kun je de energie weer laten stromen. Wat Yin Yoga me heeft doen realiseren is dat ik zelf een grote stuiterbal van yang ben met een groot verlangen om meer yin te zijn. En dat ik dat verlangen ga delen met heel veel mensen. Omdat ik mezelf en onze wereld gun meer yin te zijn.”

Publicaties

Blog

In nieuwsbrieven en in editorials van Lof Magazine deelt Jolanda Holwerda regelmatig  haar persoonlijke ervaringen, dilemma’s en eigen levenslessen. Je kunt ze hier allemaal teruglezen.

Lees meer

Bestel het boek

Jolanda Holwerda vertelt openhartig haar eigen verhaal – van burn-out tot directeur van Lof Media – en interviewde voor dit boek zestien mensen die haar inspireerden en tot nieuwe inzichten brachten op het gebied van persoonlijk leiderschap.

Bestel het boek