Wil jij groeien als leider op persoonlijk en professioneel niveau? Wil je vorm geven aan verandering om zo vanuit een intrinsieke motivatie een verschil te maken in de wereld?

Deze training ondersteunt jou als leider om jouw weg naar de top een gelukkige en succesvolle tocht te laten zijn, zowel voor jezelf, jouw naasten en jouw medewerkers.

Organisaties zijn continu in beweging. Van jou als professional en of leider wordt gevraagd dat je meebeweegt. Maar veranderen gaat vaak niet vanzelf. Het roept vaak weerstand en emoties op.  Emoties die niet altijd worden onderkend in organisaties. Dat heeft een averechts effect op het resultaat want in de onderstroom spelen emoties wel degelijk een rol. Mensen die hun emoties niet kunnen inbrengen ‘stagneren” en dat zie je letterlijk in hun gedrag. Dit kan leiden tot een verslechterde communicatie, minder werkplezier, minder productiviteit meer ziekteverzuim, en zelfs tot burn-out.

Hoe emoties een rol spelen bij ingrijpende verandering is uitgebreid onderzocht door o.a. Elizabeth Kübler Ross (zie grafiek aan de rechterkant).

Hoe ga je hier als professional en/of leider mee om? Hoe maak je gebruik van zowel je cognitieve als emotionele kracht om richting te geven aan verandering? Hoe zorg je dat emoties voor je gaan werken in plaats van tegen? Hoe creëer je als leider meer werkgeluk voor jezelf en je werkomgeving? En hoe zorg je dat ook jij te midden van alle transitie vitaal en op koers blijft?

16 mei t.e.m. 18 mei. Er is een avondprogramma, daarom gaan we ervan uit dat iedereen op locatie overnacht.

De locatie is de Kaag in de buurt van Leiden.

Standaard tarief: € 1.950,- ZZP tarief: € 1.450,- Privé tarief: € 1.250,-   Bovenstaande prijzen zijn exclusief de accomodatiekosten van € 495,- per persoon. De training is vrij van BTW.

De opzet van de training

We werken met Insights Discovery. Dit is een eenvoudig en toegankelijk kleurenmodel, dat in combinatie met een persoonlijk profiel mensen meer inzicht geeft in zichzelf en anderen. Het geeft een sterke basis voor effectieve samenwerking en optimaal functioneren. Iedereen heeft vier kleuren in zich. De combinatie van de kleuren geeft je jouw unieke persoonlijkheid. De kleuren refereren aan gedragsvoorkeuren die bepalen hoe je reageert, denkt en handelt. Noem het: je meest natuurlijke zelf.

De voorkeurskleuren van Insights Discovery worden gemeten door een gemakkelijk in te vullen online vragenlijst. Zo ontstaat een persoonlijk profiel dat helemaal over jou gaat en laat zien waar jouw kwaliteiten en ontwikkelpunten liggen.

 

Daarnaast maken we in deze training gebruik van de laatste inzichten op het gebied van neurowetenschappen.

Je leert je bewust te zijn van je eigen emoties, ook omdat dit je helpt de emoties van je medewerkers te onderkennen. Dat doen we met behulp van een biofeedback systeem, m.a.w .op een computerscherm kun je zien hoe emoties jouw hartritme beïnvloeden. Daarnaast leer je ook hoe je jouw eigen emoties kan reguleren zodat je niet wordt overspoeld en maximaal overzicht en controle kan houden.

Daartoe ontvang je jouw eigen Inner Balance Trainer waarmee je live op je eigen telefoon of tablet jouw hartritme kunt volgen. De methode en de gebruikte apparatuur zijn ontwikkeld door het HeartMath Institute dat sinds 1991 onderzoek doet naar de fysiologie van stress.

Reeds meerdere onderzoeken hebben aangetoond dat het beoefenen van door het HeartMath Instituut ontwikkelde technieken leidt tot een lager cortisol niveau, meer DHEA, meer welbevinden, een lagere bloeddruk en hogere prestaties. Klik hier voor meer info over de HeartMath methode.

Jouw trainers

Jolanda Holwerda is oprichter van Lof, zij organiseert met passie (internationale) leiderschapsprogramma’s voor bedrijven, teams en individuen. Het is haar missie om mensen te raken in hun hart en te kunnen laten groeien als mens. Als facilitator of change weet ze mensen te inspireren hun persoonlijk leiderschap op zich te nemen voor een betere wereld.

Robert Erdbrink is sinds 2004 oprichter en directeur van HeartMath Benelux. Daarvoor heeft hij o.a. 15 jaar bij Unilever gewerkt waarvan de laatste 4 jaar als Operations Director IgloMora groep. Als lid van het directieteam van een grote organisatie heeft hij zelf veel ervaring met leiderschap, daarnaast geeft hij al meer dan 10 jaar trainingen op het gebied van prestatieverbetering en persoonlijke groei.