Het is gewoon heel erg lekker om de baas te zijn!

28-11-20 0 reacties

Er zijn van die momenten die in je geheugen gegrift staan. Na de verkiezingen in Amerika in 2012, toen Obama won, voelde ik hoop. Er gaat nu echt iets veranderen in de wereld. Obama vertegenwoordigt verschillende werelden en kan verschillen overbruggen. Zoveel mensen die tot nu toe over het hoofd gezien werden, krijgen nu voor het eerst in de wereldgeschiedenis een stem.

Het liep anders. Trump kwam en overwon. Onvoorstelbaar, dat deze man, die loog en bedroog, terwijl hij ondertussen vrouwen en andere bevolkingsgroepen aan de lopende band schoffeerde, toch lange tijd bijna de overwinnaar van de volgende verkiezing leek te worden. 
Gelukkig weten we nu, na een lange en spannende verkiezingsstrijd, dat Trump het veld moet ruimen. En dezelfde hoop die ik voelde toen Obama werd verkozen als president, voelde ik ook nu weer. Eindelijk een vrouw als vicepresident van de United States. Lange tijd was de uitspraak You cannot be what you can’t see, mijn motto, maar die kunnen we wat mij betreft nu vervangen door #YouCanBeWhatYouCanSee. Voor zoveel vrouwen en meisjes over de hele wereld zal Kamala Harris de komende jaren een rolmodel zijn. Haar uitspraak “Ambition is living with a purpose” is een uitspraak naar mijn hart. Want de wereld zit te wachten op vrouwen die hun plek durven in te nemen en doelgericht een verschil willen maken.

In dat kader ben ik begonnen aan een podcastserie met Irene Janssen van Beethechange over vrouwelijke changemakers. Wie zijn de vrouwen die ons inspireren en zijn voorgegaan op het vaak hobbelige pad van vrouwelijk leiderschap?

#tellyourstory #beethechange

Afgelopen week interviewde ik als gasthost van Changemaker TV & podcast mijn rolmodel, zangeres en regisseur Leoni Jansen. Ik interview Leoni over vrouwelijk leiderschap en hoe lekker het is de baas te zijn.  We hebben het over de lessen  je vanaf het toneel mee kunt nemen in de echte wereld en hoe je je stem kunt laten horen, want dat is nog best lastig voor vrouwen. En we praten over de deuken in de ziel die je oploopt in een mensenleven. Waar je uiteindelijk wel wijzer van wordt. En juist die wijsheid in combinatie met moed is wat we nodig hebben als changemakers om het verschil te maken.

Luister via deze link naar de podcast en laat me weten of jij ook geïnspireerd bent om als changemaker aan de slag te gaan!

De laatste weken van het jaar staan dus helemaal in het teken van het in de spotlight zetten van jouw missie. Zodat jij die verandering kunt zijn die je wilt zien in de wereld.  #beethechange
Binnenkort volgen er nog podcasts met Neelie Kroes en Marquerite Soeteman (voorzitter Topvrouwen.NL), die ik mocht interviewen in het kader van het nieuwe Lof magazine dat op 7 december a.s. verschijnt. Daarnaast geven Irene en ik op 9  december a.s. een Masterclass vrouwelijk leiderschap over het in de spotlight zetten van jouw missie. Dat doen we voor een selecte groep vrouwen uit ons netwerk. Nog geen uitnodiging gehad, maar wil je er wel graag bij zijn? Stuur een email naar j.holwerda@lofacademy en misschien ben jij er binnenkort bij!