Lof Leadership Journey I: waar ligt jouw kracht?

07-07-16 0 reacties

Lofacademy LLJ I zomer 2016 54Nathalie Vreeburg, zelfstandig professional, was een van de deelnemers aan de Lof Leadership Journey I – zomer 2016 en schreef hier een blog over.  Lees hier meer over deze reis.

Onlangs ben ik op reis geweest. Nou ja niet echt heel ver ofzo, maar in een prachtige omgeving op de Kaag ging ik in 4 dagen op zoek naar mijn eigen authentieke leiderschapskwaliteiten. Met een mooie groep van 8 vrouwen gingen we als snel de diepte in. Als ik van te voren wist hoeveel tranen er gelaten zouden worden, dan wist ik niet of ik dat gedurfd had. Maar om te veranderen, moet je weten wat je dwars zit en dat dwarse, zit vaak diep van binnen.

De eerste twee dagen gingen we te raden bij onszelf. Wat was ons levensverhaal? Wat zijn onze drijfveren, ingesleten patronen en belemmeringen. En we ontdekten wat wij te bieden hebben aan de wereld en de organisatie waarin we werken.

Zingen
Tijdens dag drie en vier gingen we van letterlijk op zoek naar onze stem. Er stond namelijk er een dagdeel zingen op het programma. Iedereen had zulke mooie, persoonlijke nummers uitgezocht die we ondanks alle angst en schroom toch ten gehore brachten.

LLJ I zomer 2016 3Ik koos voor She, van Elvis Costello. Al jaren een van mijn favorieten. Het moest ook een beetje weergeven wie ik was. Er zitten in dit lied 3 zinnen die al járen zo op mij van toepassing zijn… Ik laat even aan jullie eigen verbeelding over welke dat kunnen zijn, dat is voor nu even te persoonlijk om te delen. Nog persoonlijker werd het toen Klara, onze zangcoach, voor mij ‘She’ in ‘I’ had veranderd. Als je dan de tekst nog eens hardop leest of zingt, dán pas komt het écht binnen… het raakte me.

Het mooie was wel toen ik met een bibberig stemmetje begon, ik op een gegeven moment adem moest halen om ruimte te krijgen. Ik nam een diepe teug lucht en toen… Dat ik volume in mijn stem had, dat wist ik wel, maar dat ik er dan ook nog redelijk mee kon zingen niet. Ik zing altijd in de auto, als ik veel kilometers moet maken. Daar word ik echt super blij van. Maar zo voor een groep, dat heb ik sinds de lagere school niet meer gedaan. De andere dames werden zowat weggeblazen door de kracht in mijn stem. Ik zag verbaasde blikken. Híer lag mijn kracht.

Zingen geeft ruimte, zingen lucht op…
’s Avonds dineerden we met Judith Meeng, bestuurslid bij de Lof Foundation. We hadden een open gesprek over macht en invloed op de werkvloer. De laatste dag sloten we af met het luisteren naar ons hart. Egbert liet ons het effect van mindfulness en meditatie op ons hartritme zien en ervaren.

Groepsfoto LLJ I zomer 2016 voor mailingWe sloten deze prachtige Lof Leadership Journey af met het lopen van het labyrint. Toch bijzonder hoe je in zo’n korte tijd met wildvreemden zó diep kan gaan. Ik denk dat deze vrouwen dingen van mij weten die mijn vriendinnen waarschijnlijk niet weten…

Proefles zang
Al langer liep ik met het idee iets met zingen te gaan doen, maar nu moest het er maar eens echt van komen… Ik heb me dezelfde avond nog aangemeld voor een proefles zang bij een popkoor. Maandag mag ik al! Ik vind het echt superspannend, maar weet dat ik er -iets- mee moet. Ik ga kijken of een koor iets voor mij is. En zo niet, dan beloof ik om in elk geval elke dag één nummer vanuit mijn hart mee te zingen…

Nathalie Vreeburg, deelnemer Lof Leadership Journey I – zomer 2016

 

Lees meer over deze training of neem contact op met Jolanda Holwerda om samen te ontdekken en te beoordelen of deze training bij jou past.