Hoe werken emoties voor jou?

21-03-18 0 reacties

Veel vrouwen en mannen die ik spreek in mijn rol als trainer en coach hebben last van emoties.

Het geijkte beeld is dat het tonen van emoties op je werk niet professioneel is. Ik krijg vaak de vraag hoe je met die emoties om moet gaan. Omdat ik er zelf ook jarenlang ‘last’ van heb gehad, ben ik inmiddels een enorme fan geworden van de Heartmath-methode. Door gebruik van deze methode leer je emoties te reguleren en in te zetten op een manier waar zowel jij als de organisatie beter van wordt. Juist als je je hart durft in te zetten, wordt het werken zo veel waardevoller. Het is voor mij dan ook een langgekoesterde wens om de Heartmath-methode te integreren met de Lof Leadership journey. En ik ben heel blij je te kunnen vertellen dat het gelukt is!

Leadership from the heartgaan we werken aan de mentale en emotionele veerkracht als professional en leider. In deze gecombineerde training van de Lof Academy en HeartMath Benelux maken we gebruik van de laatste inzichten op het gebied van neurowetenschappen om mannen en vrouwen als leider persoonlijk te laten groeien, hun emoties te helpen reguleren en een betere en gelukkigere versie van zichzelf te worden.

Om zo emoties te leren (h)erkennen bij zowel zichzelf als bij anderen en in te zetten als instrument voor (organisatie) verandering.

Eerst wordt een Insights Discovery vragenlijst ingevuld waaruit een persoonlijk profiel wordt gegenereerd dat laat zien waar eigen kwaliteiten en ontwikkelpunten liggen. Dit geeft een sterke basis voor effectieve samenwerking en optimaal functioneren. Iedereen heeft vier kleuren in zich. De combinatie van de kleuren geeft je jouw unieke persoonlijkheid. De kleuren refereren aan gedragsvoorkeuren die bepalen hoe je reageert, denkt en handelt. Noem het: je meest natuurlijke zelf.

In de training wordt ook gebruik gemaakt vanhet fenomeen hartcoherentie en waarmee praktische technieken worden aangeleerd ademhaling en hartritme te beïnvloeden in zowel werk- als privésituaties. Je krijgt meer inzicht in hoe je lichaam reageert en leert zelf je spanning te reguleren en je veerkracht te vergroten.

Dit wordt zichtbaar gemaakt met behulp van een interactief computerprogramma, de emWave® Pro, dat hartslag registreert. Aangesloten op de PC  is direct te zien wat er in je lijf gebeurt. Dat onderscheidt deze training duidelijk van andere trainingen. Het programma is gebaseerd op jarenlang wetenschappelijk onderzoek door het HeartMath® Instituut in Californië in samenwerking met neurologen en cardiologen van verschillende universiteiten. Dit heeft geresulteerd in technologie die de fysiologische factoren van stress meetbaar maakt.

We willen jou helpen om je emoties in jouw voordeel laten werken!

Leiderschap vanuit je hart