Kijk in de Spiegel – Leadership from the Heart

10-05-17 0 reacties

Kijk in de spiegel – Leiderschap van hoofd naar hart.

We leven allemaal in menselijke systemen, zoals ons gezin, ons werk, onze vriendenkring. De regels en onbewuste wetten in dergelijke systemen zijn vaak ingewikkeld. Veel van onze onbewuste patronen vinden hun oorsprong in de systemen (het gezin) waarin we zijn opgegroeid. We hebben bekrachtigende en beperkende patronen meegenomen, vaak uit loyaliteit. Deze patronen kom je in je huidige leven weer tegen binnen nieuwe systemen, bijvoorbeeld je relatie of je werk. En dan blijken diezelfde patronen vaak belemmerend te zijn. Als je op deze manier naar organisaties kijkt, zijn we net LEGO-poppetjes op een groot bord. We denken dat we autonoom zijn, maar in feite doen we allemaal ons eigen micro-ding. Daarbij gedragen we ons zoals we zijn gevormd in onze jeugd. Patronen van vroeger herhalen zich, het zijn drijfveren die ook ons latere leven bepalen.

 

Als we in de spiegel kijken dan kunnen we de confrontatie aangaan om deze patronen te doorbreken. Een goede leider beschikt over vermogen tot reflectie, zelfkennis en zelfacceptatie.

 

Leiderschap gaat niet om het leiden van anderen maar om het leiden van jezelf. Als je je schaduwkant erkent en loslaat, kan je daarna zuiverder te communiceren. Je kijkt dan in de spiegel voorbij gedrag en overtuigingen om te ontdekken hoe jij echt verschil kan maken. Door de reis naar binnen te maken, jezelf leren kennen, vind je jouw kracht. Ons gedrag bepaalt niet wie we zijn, we kunnen een paar laagjes dieper gaan en zelfs uitkomen bij onze purpose. Maar als je echt impact wil hebben, kan je dit bereiken door voorbij je ego naar je hart te gaan. Vanaf die plek kan je invloed uitoefenen en een echte leider zijn. Het is niet makkelijk. Het vergt moed. Het goede nieuws is dat je door dit pad in te slaan ontdekt dat je heel veel reisgenoten hebt, die net als jij met vallen en opstaan op zoek zijn naar die plek in ons hart van waaruit we een verschil kunnen maken.

Wil jij groeien als leider op persoonlijk en professioneel niveau, vorm geven aan verandering vanuit een intrinsieke motivatie en een verschil maken in de wereld. De training  Leadership from the Heart ondersteunt jou als leider om jouw weg naar de top een gelukkige en succesvolle tocht te laten zijn, zowel voor jezelf, jouw naasten en jouw medewerkers.

Kijk voor meer informatie bij onze trainingen of bij Heartmath Benelux