Lof Leadership Journey: unieke en waardevolle ervaring!

18-11-16 0 reacties

Gwendolyn Loois was deelneemster aan de Lof Leadership Journey het afgelopen najaar op de Kaag. Ze deelt haar verhaal graag met ons.


img_4260Soms loop je tegen je grenzen aan, dat kan zijn omdat je een gewenste balans mist, je misschien niet helemaal op de juiste plek zit of omdat je een deel van jezelf moet laten zien wat je niet gewend bent of waarbij je het lef mist. Om maar met de deur in huis te vallen; ikzelf val ik de laatste categorie.

Met een mooie baan bij een investeringsmaatschappij, een gezellig gezin met drie kleine kindjes en een fijne, leuke vent liggen de mogelijkheden voor het oprapen. Maar toch sta ik stil en lijkt de energie er een beetje uit te sluipen. Ik zoek nieuwe uitdagingen en vind deze in het rennen van een marathon. Maar als ik ook die op mijn naam geschreven heb, word ik opnieuw onrustig.

Het is tijd voor actie in mijn werk, iets waar mijn werkgever mij alle ruimte voor geeft, dus ik kan niet anders dan in de spiegel kijken. De uitkomst was dus dat het lef ontbrak en daarbij het vertrouwen om mezelf onderscheidend te vinden als persoon en als leider. “Waarin ben ik overtuigend en voeg ik echt iets toe en hoe kan ik zorgen dat ik daar ook in geloof waardoor ik het lef heb om op te staan en dit te tonen?”

Op reis

En dan ga je op reis, met Jolanda, Klara en nog 7 andere krachtige dames. Allemaal met een eigen achtergrond en verhaal. Bijzonder om te merken dat bij een ieder toch veelal gelijke thema’s spelen. Van tevoren weet je niet helemaal wat je te wachten staat en achteraf kan ik zeggen: doe daar ook geen moeite voor want het wordt zo anders dat je had kunnen bedenken. En laat ik duidelijk zijn: vooral uniek en heel veel waardevoller!

Ik heb niet alleen antwoord gekregen op de vragen die ik had over de weg in die ik in zou willen slaan. Of over waar mijn kracht ligt en hoe ik daar uiting aan kan geven. Zelfs het lef en de overtuiging om ook echt in actie te komen zijn nu aanwezig. Maar er is veel meer: naast een bijzondere band met mijn reisgenoten en reisleidsters, ontstaan door de weg die we met elkaar bewandeld hebben, kijk ik heel anders tegen de wereld aan.

body-achievesDeze reis heeft mij heel veel inzicht gegeven over mezelf enr er tevens voor gezorgd dat ik me veel meer bewust ben van alle mooie dingen en mensen om me heen. Het weekend direct na de Journey reisde ik af naar Dublin om aldaar toch wederom een marathon te lopen. Waar ik normaal met mijn race en mijzelf bezig ben om zo goed mogelijk te presteren, had ik nu veel meer oog voor mijn omgeving. Ik zag de prachtige natuur met alle herfstkleuren en vooral de open en warme Ieren langs de kant die mij oprecht aanmoedigden.

Keken zij mij nou echt meer in de ogen dan dat ik elders heb meegemaakt bij wedstrijden? Of stond ik meer open om deze mensen in de ogen te kijken? Het antwoord weet ik niet en dat hoeft ook niet. Wat ik wel weet, is dat dit de meest bijzondere en inspirerende ervaring was die ik in tijden heb meegemaakt en die mij altijd bij zal blijven.

Dat geldt zeker ook voor de Journey met Jolanda, Klara en de andere 7 prachtdames. Met een mooie medaille om mijn nek ben ik een geweldige ervaring rijker en voel ik mij sterker dan ooit!

Gwendolyn Loois – deelneemster Lof Leadership Journey I, najaar 2016

Wil jij ook op reis en een waardevolle ervaring rijker worden? Lees hier meer over de training. Of neem contact op met Jolanda om te zien of deze training bij jou past.