Moet ik een recyclingwinkel beginnen?

06-09-16 0 reacties

Ik weet niet hoe het jou vergaat, maar na de vakantie heb ik altijd moeite met opstarten. Na het ‘simpele’ leven in de vakantie komt bij mij altijd de gedachte of ik niet echt het roer moet omgooien en een recylingwinkel moet beginnen.

Zeker na de vakantie fascineert het mij altijd hoeveel spullen we hebben. Afgelopen zomer had ik het geluk met ons gezin door Azië te reizen. Ik vond het fantastisch te ervaren hoe ‘buzzing’ Azië nog steeds is, maar heb helaas als ‘ecotourist’ ook meegemaakt hoe de ontbossing toeslaat en hoe wij daar met onze consumptiemaatschappij medeverantwoordelijk voor zijn. Het riep bij mij allerlei vragen op hoe we toch van ons ‘meer, meer, meer’- denken af kunnen komen.

Het plan voor de tweedehands winkel is nog even uitgesteld, maar ik ben blij je te kunnen vertellen dat ik samen met Egbert Mulder -auteur Vanuit Stilte naar Succes- het Instituut voor Circulair Leiderschap heb opgezet. Met dit instituut willen we bewustwording creëren hoe je van een lineaire naar een circulaire economie gaat en hoe je door middel van innovatieve leiderschapsprogramma’s de transformatie kunt maken van hoofd naar hart.

Symposium Circular Leadership

Op 10 oktober – de dag van de duurzaamheid – organiseert het Instituut voor Circulair Leadership een symposium over dit onderwerp met als thema “Transforming People, Organizations and our World.”
Transformeer je mee? Een van de keynote sprekers is prof. dr. ir. Gerda van Dijk. Zij zal als de enige organisatie-ecoloog van Nederland een lezing verzorgen over Circulaire Causaliteit in Organisaties en Leiderschap. Daarna is er een World Café om de inzichten met elkaar te delen en te kijken hoe jij zelf ook vorm kunt geven aan de transformatie.

Als relatie van Lof bieden we je een korting op deelname aan dit symposium. Gebruik  de code ‘relatie2016’ in het bestelproces.

Verder in deze nieuwsbrief veel inspiratie om na de vakantie je balans en vitaliteit vast te houden, bijvoorbeeld op onze Lof community dag op 30 september a.s. Of neem deel aan de Lof leadership journey, die eind september start. Hier krijg je de kans in het gezelschap van inspirerende vrouwen op zoek te gaan naar jouw eigen authentieke leiderschap. Heb je behoefte aan een echte life changing experience? Kom dan op 6 oktober naar onze informatieavond en schrijf je dan in voor onze leiderschapsreis in 2017 naar India!

Wat het najaar ook brengt, ik hoop dat je tijd vindt om te doen wat je hart je ingeeft en kijk er naar uit je te ontmoeten op een van de vele Lof-activiteiten.

Groet,
Jolanda Holwerda

PS Ik ben benieuwd waar jij naar toe wil transformeren. Laat je het me weten? Het kan per mail j.holwerda@lofacademy.nl, op Facebook of in onze LinkedIn-groep. Zie ik je daar?