Energiegevers en energienemers

08-07-16 0 reacties

Bij de training ‘Make your worklife balance work’ hebben we het over energiegevers en energienemers. Voor iedereen is dit anders, blijkt elke keer weer. Zo ook onlangs bij PostNL. Het leverde dit mooie lijstje op:

Energiegevers: Een goed boek – vrolijke kids – iets goeds doen voor anderen – lekker eten – vrijmibo – reisplannen – sporten – nieuwe tijd neer zetten – onderhandelen – mooi weer – dagje sauna – zak chips + spuitkaas – trots zijn op prestaties – auto rijden – gezins momentje – weten dat ik waardering krijg – fietsen – lachen met collega’s – wasmand wegwerken – knipoog in de trein.

Energienemers: mensen in slachtofferrol – schoonfamilie – oordelen – mensen die voorbij je grenzen gaan – niet kunnen overzien waar het naar toe gaat -controle verliezen – mensen die heel veel praten.

Wat zijn jouw energiegevers en nemers? Laat het ons weten via Facebook.