Lof in een nieuw jasje

19-04-16 0 reacties

Jolanda homepageWelkom op de nieuwe website van Lof.

Sinds januari zijn we achter de schermen bezig geweest met de nieuwe website van Lof.  Na tien jaar was het hoog tijd voor een nieuw jasje.

Tien jaar geleden heb ik Lof opgericht vanuit gedachte dat iedereen met ambities op gebied van werk, gezin en maatschappij  Lof verdient. Mijn ambitieuze doelstelling  was om een cultuurverandering op gang brengen waarbij mensen hun meervoudige ambities kunnen realiseren. Zo werd Lof van een blad met een missie, een missie met een blad dat als multimediaal platform heel veel vrouwen geïnspireerd heeft  hun ambities waar te maken en in de spotlight te zetten. Altijd was daar de Lof factor. Vrouwen die kracht en kwetsbaarheid durven te delen. En vanuit hun leiderschap een verschil willen maken in deze wereld.

Menselijke waarden
De afgelopen jaren heb ik ook veel organisaties geholpen bij het ontwikkelen van een diversiteit- en inclusiviteits strategie. Samen met organisaties ben ik op zoek geweest naar de heilige graal. Wat is de oorzaak van de uitstroom van talentvolle vrouwen? Waarom lekt die pijplijn nog steeds?  En belangrijker nog wat gaan we er aan doen?

Wat ik gezien en ervaren heb in gesprekken met bestuurders van  organisatie is een oprecht verlangen naar verandering. Naar een cultuur die niet alleen gericht is op presteren en overleven, maar waar ook menselijke waarden er toe doen. Waar mensen voor hun talent durven uit te komen. Niet alleen carrière maken als ze binnen een ‘mal’ passen maar ook door zichzelf te durven zijn.

En dat is precies waar het aanbod van de Lof Academy zich op richt. Een verschil maken vanuit authentieke kracht.

Op de rem staan en zijn
Mede dankzij mijn yin yoga opleiding die ik net heb afgerond realiseer ik me dat we in deze wereld overspoeld worden door yang energie. In de  yoga-filosofie wordt een onderscheid maakt tussen yang ‘mannelijke’ energie en yin ‘vrouwelijke’ energie. Yang gaat over op de gaspedaal staan en doen, yin over op de rem staan en zijn. Je hebt beide nodig, maar in deze tijd staan we bijna continue op het gaspedaal. Iets wat op termijn erg slecht is voor je gezondheid en die van je omgeving.

Hoewel ik zelf erg yang ben ingesteld is het mijn grote droom om organisaties en daarmee de hele maatschappij meer yin te maken. Om zo een bijdrage te leveren aan het beëindigen van onze yang georiënteerde wereld die ons mensen én de aarde uitput.

Op kleinere schaal is het mijn droom om mensen die deelnemen aan de Lof Leadership Journey heelheid te laten ervaren. Hét begin van meer leiderschap. Ik integreer yogalessen in de trainingen zodat je een aantal momenten gedurende de training op je matje dat gevoel van heelheid kunt ervaren. Het gevoel dat ontstaat wanneer je de stilte in jezelf op zoekt en ervaart dat je er mag zijn zoals je bent.

De nieuwe website geeft een goede indruk van ons aanbod en wat ik met Lof jou en je organisatie te bieden heeft als je werkelijk wilt veranderen van binnenuit. Ik ben heel benieuwd wat je er van vindt. De eerste 25 reacties ontvangen mijn boek ‘Vanuit je hart naar succes.’

Hartelijke groet,

Jolanda Holwerda