Terugblik op 2018 en vooruitblik op 2019

04-03-19 0 reacties

Vorig jaar rond deze tijd schreef ik over de krochten van mijn ziel, die ik altijd in deze periode tegenkom. Als de radiozenders ons al vanaf begin december kerstgeluk aanpraten, word ik zelf steeds ongelukkiger van al die geforceerde blijheid. Dit jaar heb ik de krochten van de ziel zelf maar opgezocht door een wandeling te maken langs het huisje waar mijn oma geboren is, ergens op het Friese platteland. En hoe donker en miserabel het weer ook was, toch deed het wandelen me zo goed. Ik realiseerde me al wandelend dat, hoe ik soms ook kan twijfelen aan alles wat ik doe, 2018 een betekenisvol jaar voor me was.

Betekenisvol, omdat ik in maart met de actie free a girl meer dan 3200 euro heb opgehaald dankzij alle royale bijdragen van iedereen.

Betekenisvol omdat ik me heb aangesloten bij Better Future, een prachtige organisatie van bevlogen changemakers waar ik mijn missie Inspire women to lead verder vorm kan geven door vrouwen uit alle walks of life bij elkaar te brengen.

Betekenisvol omdat ik samen met Annemarie de Jong een Lof Women United journey naar India heb begeleid en we met een geweldige groep vrouwen hebben kunnen bijdragen aan de ontwikkeling van Buzz Women, de wereldwijde beweging die al honderdduizend vrouwen heeft aangezet tot entrepreneurship.

Betekenisvol omdat ik twee Lof Leadership journey’s op de Kaag heb geleid, het flagship programma van de Lof Academy, inmiddels ‘tried, tested & trusted’ door vele vrouwen die dankzij het programma meer inzichten krijgen in zichzelf en geïnspireerd zijn hun authentieke leiderschap in de wereld te zetten. Met als kers op de taart de speciale Face the Female Future editie waarbij we Nederlandse vrouwen hebben gekoppeld aan talentvolle nieuwkomers uit o.a. Syrie, Armenie en Somalie en samen hebben gewerkt aan het zichtbaar maken van ambitie en talent.

Betekenisvol omdat de Lof Tentoonstelling Vrouwen met Kracht zes maanden in het Muiderslot heeft gehangen en veel mensen heeft geïnspireerd.

Betekenisvol omdat ik als lid van de Raad van Toezicht van World Press kan bijdragen aan de missie van een geweldige organisatie die, door middel van foto’s en beelden, mensen over de hele wereld weet te verbinden rond Stories that matter.

En betekenisvol niet in de laatste plaats omdat ik zoveel mensen en teams heb gecoacht en begeleid met behulp van Insights Discovery, wat een fantastische basis legt om elkaar beter begrijpen en betekenisvolle relaties te creëren. Behandel de ander niet zoals je zelf behandeld wilt worden, maar zoals de ander behandeld wil worden, is een wijs gezegde en wat mij betreft ook een prachtig voornemen voor 2019.

Dus ja ik ben na de ontmoeting met de louterende krochten van mijn ziel en een fijne oplaadperiode met mijn gezin, er klaar voor om dit jaar weer betekenisvol tegemoet te gaan. Ik hoop jij ook!

Wil je vast ervaren wat Better Future voor je kan betekenen in 2019 op jouw werkende levenspad? Kom dan naar onze Campus Avond op 9 januari a.s..Er zijn nog een paar plekken vrij. En anders ontmoet ik je graag een andere keer op een van onze betekenisvolle journey’s in 2019.