Self Shakti – Hoe breng jij je innerlijke kracht naar buiten?

19-02-19 0 reacties

Self Shakti – Hoe breng jij je innerlijke kracht naar buiten?

Ik ben weer terug van een fantastische reis naar India. Alhoewel ik meestal maar een keer per jaar ga, krijg ik vaak dezelfde vraag: “Wanneer ga je weer naar India?” Deze Leadership Journey waarin we samen met Indiase vrouwen werken aan een betere toekomst is inderdaad een highlight in mijn werkende bestaan als coach en facilitator. Het geeft zoveel voldoening om samen met vrouwen uit een andere cultuur te werken aan het versterken van vrouwelijk leiderschap.

Deze keer hebben we een deep dive gemaakt in de wereld van Buzz India,  de NGO, die met een mobiele bus vrouwen op het platteland traint om financieel zelfbewust te worden. Daarbij werken ze ook aan “Self-Shakti” zoals ze het bij Buzz India zo mooi noemen.

Shakti is in de Indiase mythologie de vertegenwoordigster van de vrouwelijke energie. Zij is een van de Hindoegoden en wordt vereerd als Moedergodin. Die kunnen enkel hun functie dankzij haar uitoefenen. Zonder energie betekenen ze niks. Ieder mens heeft een eigen ‘shakti‘, een levensenergie, die moet opgewekt en ten gunste aangewend worden. De Shakti wordt gezien als de drijvende kracht achter alle actie en existentie in de kosmos.

Het is ongelooflijk wat er aan kracht vrijkomt als “self shakti” wordt aangeraakt. De vrouwen die deelnemen aan de training krijgen voor het eerst in hun leven het gevoel dat ze eigen keuzes kunnen maken. Doordat ze grip krijgen op hun financiën kunnen ze zelf  gaan sparen en iets opbouwen en vallen ze niet langer ten prooi aan moneylenders. Het gezinsinkomen wordt aangevuld en de kinderen kunnen naar school.

Het is inspirerend om te ervaren wat er gebeurt als de “inner strength” naar boven komt. Ook bij de Nederlandse deelnemers. Onze uitdaging is nog steeds om in onszelf te geloven, ook al gebeurt er van alles in je leven waardoor dat zelfvertrouwen elke keer weer onderuit wordt gehaald. Juist dan is het fijn om met een groep gelijkgestemde vrouwen te werken aan het naar buiten brengen van je innerlijke kracht.


Women’s BUZZness Diner – woensdag 6 maart

Buzz India heeft al 100.000 vrouwen op het platteland van India getraind en financieel weerbaar gemaakt. Het is onze droom om naar 10 miljoen te gaan worldwide in 2030. Het klinkt echt super ambitieus maar wij hebben in de praktijk gezien dat het kan.

Wil je een steentje bijdragen aan deze droom en jezelf ook meer “shakti” gunnen in het gezelschap van andere inspirerende vrouwen met een droom? Dan ben je van harte welkom op het Women’s BUZZness Diner dat we speciaal in de week van Internationale vrouwendag organiseren.

Tijd: 18.30 – 22.00 uur
Locatie: Better Future
Aanmelden: intouch@better-future.com
Prijs: €65,- per stoel. De opbrengst komt geheel ten goede aan Buzz Women.

Ik hoop je daar te zien!

PS. inspirerende vrouwen uit jouw netwerk zijn ook van harte welkom!

Inspirerende groet,
Jolanda Holwerda