Wil jij jouw ikigai ontdekken?

11-02-18 0 reacties

Ik heb veel reacties gekregen op de vorige nieuwsbrief. Veel mensen herkennen de krochten van de ziel.Lotusbloem

We zijn zo gewend om alleen de mooie zaken met elkaar te delen en ons te schamen voor de gevoelens van binnen waardoor de wereld soms waardeloos lijkt, ondanks het feit dat je alles op de rit hebt, partner, kids en die baan. En toch knaagt het van binnen. De vraag is: hoe lang wil je in een keurslijf vertoeven? Een vogeltje kan maar zo lang gekooid zijn…

En ja ik vind het spannend mezelf zo binnenste buiten te keren. Te laten zien dat het ook met deze ‘inspirerende vrouw’ niet altijd goed gaat. Door de reacties die ik krijg heb ik de inspiratie weer door te gaan. Om mezelf blij te maken, houd ik tegenwoordig een Ikigai-lijstje bij. Wat doet mij opstaan? Wat bezorgt me een glimlach van binnen? Wanneer voel ik dat vlammetje from within mijn ziel kloppen? Dat stemmetje dat “JAAA” zegt?

Er waren ook mensen die – vanuit bezorgdheid – tegen mij zeiden: ‘ik hoop dat je je bestemming snel vindt.’ Dat zette mij aan het denken. Is dat iets wat ik wil? Of is de reis de bestemming? Ik houd niet van rechte paden. Ik ben altijd nieuwsgierig naar wat er om de hoek verscholen ligt… Daarom vind ik het labyrint  zo’n prachtige metafoor voor ons levenspad. Je ziet de bestemming in het midden liggen maar je kunt er niet rechtstreeks naar toe wandelen. Het midden staat symbool voor het bereiken van je bestemming en vervolgens leg je de reis naar buiten weer af. En door dit te doen en je innerlijke reis ‘kenbaar’ te maken, inspireer je andere mensen hetzelfde te doen. Tijdens mijn eigen Ikigai sessie kwam er met grote letters in het midden te staan: INSPIREREN. Want als ik mensen inspireer krijg ik daar energie van. Zoals van de afgelopen journey met 8 inspirerende vrouwen, waar je verderop in deze nieuwsbrief meer over kunt lezen.

Wil je ook een ‘JAAA’-gevoel in je leven en ben je klaar voor het ontdekken van je eigen Ikigai, schrijf je dan snel in voor de komende Lof Leadership Journey of een persoonlijk coachingstraject!

Als je je aanmeldt voor 1 maart krijg je of een insightsprofiel of een wandelsessie cadeau van mij!

Wandeling strand

Gewoon omdat ik gelukkig word van mensen helpen hun eigen pad te volgen en bestemming te vinden. En van wandelen.

Hartelijke groet,

Jolanda Holwerda

Directeur Lof

Partner Perpetuum