Eva Jinek zei het prachtig toen ze onlangs de Zilveren Televizier-Ster 2017 uitgereikt kreeg. “Hoe lastig is het om jezelf te blijven?” Onze natuurlijke neiging is ons aan te passen. Vaak vind je jezelf niet goed genoeg. Overheerst de criticus in jezelf. Heb je een negatief geloof opgebouwd over jezelf. En vergelijk je jezelf constant met anderen. Want hoe lastig is het niet jezelf te blijven in een omgeving waar iedereen ‘anders’ is en de spelregels bepaald worden door anderen?

Voor vrouwen gelden in organisaties vaak andere spelregels dan voor mannen.

Het carrière pad is nog veelal mannelijk gedefinieerd en vrouwelijk leiderschap is nog niet vanzelfsprekend. Veel vrouwen passen zich (onbewust) aan hun omgeving aan en ‘vermannen zich’, terwijl ze zich ondertussen in veel bochten wringen om het op alle terreinen goed te doen. Dit gaat ten koste van je energie en geloof in jezelf en levert negatieve energie op. Welke dilemma’s kom je tegen als je als vrouw carrière wilt maken en tegelijkertijd ambities hebt op andere terreinen? Word je gewaardeerd om wie je bent of heb je het gevoel dat je je continue moet aanpassen? Waar zit jouw verlangen? En hoe kun je vanuit jouw authentieke kracht een verschil maken in je organisatie en de wereld eromheen?

Het antwoord vind je in de nieuwe Lof Leadership Journey

Speciaal voor vrouwen met die vragen heb ik op grond van mijn eigen ervaring het Lof labyrint ontwikkeld waarin je in zeven stappen in je kracht komt. In deze training ga je aan de hand van het pad van de heldin op zoek naar jouw leiderschapsstijl en zul je ervaren hoe jijzelf op een authentieke en eigenwijze manier het verschil kunt maken binnen een organisatie en de wereld eromheen.

We hebben de inschrijving van de Lof Leadership Journey I die start op 8 oktober 2018 geopend!

Het is tijd om je eigenwaarde op te krikken, maar vooral om met veel meer compassie naar jezelf te kijken.

 

”Wat je van binnen niet voelt ga je buiten halen”, zei mijn yoga lerares altijd en dat is precies waar de Lof Leadership Journey over gaat. De kracht in jezelf vinden, niet alleen, maar in het gezelschap van andere inspirerende vrouwen die elk hun eigen pad bewandelen.

Door jouw deelname aan het programma maak je ook de deelname mogelijk van een talentvolle nieuwkomer in Nederland. In samenwerking met Face the Future zullen we ook talentvolle vrouwen uit andere culturen uitnodigen deel te nemen aan deze editie.

1. Je talenten…

Op basis van het Insights Discovery profiel kijken we waar je talenten en valkuilen liggen en onderzoeken we waar je voorkeuren en bekrachtigende en belemmerende overtuigingen liggen.  Ook staan we stil bij jouw ambities en kijken we door middel van storytelling jouw persoonlijke purpose in kaart kunnen brengen.

2. Je rol ?

We gaan aan de slag met jouw talent op basis van de 4 dimensies van leiderschap; emotioneel, fysiek, emotioneel en spiritueel en breken met de belemmerende overtuigingen die je tegenhouden jouw talent in de wereld te zetten. We gaan ook aan de slag met mindfulness technieken om bewust stil te staan in het hier en nu. Hierdoor kun je richting geven aan je eigen toekomst.

3. Je invloed !

We maken een doorvertaling van jouw talent naar jouw rol en betekenis binnen de organisatie en de wereld om er heen. Daarbij kijken we ook hoe jij je (leidinggevende) kwaliteiten in de praktijk kunt brengen en je invloed kunt vergroten.

Wat anderen hierover zeggen

Karin Wassen

 

De LLJ heeft mij als nuchter en praktisch type verrast. Niet in de laatste plaats ook wat het ‘groepseffect’ met je kan doen op een positieve manier!
Toegegeven was ik wat sceptisch voor dit soort ‘zweverige vrouwendingen’
vooraf maar wat ben ik achteraf blij dat ik mezelf deze training heb gegund. Ik was dan wel de enige ondernemer in de groep, daar was de training niet minder om. Sterker nog mij is een spiegel voor gehouden en ik bleek mijn eigen grootste drempel! Onbewust gunde ik al mijn klanten de wereld maar mijn eigen bedrijf/mezelf niet. Heel raar om dit gewaar te worden.

Na de eerste training heb ik meteen de koe bij de horens gevat en mijn auto ingeruild voor de grotere auto die ik al en tijdje wilde hebben!

Waarom niet? Elke dag als ik in mijn auto stap ervaar ik nu weer die empowerment om je eigen route te bepalen in dit leven op een manier die het beste bij je past. Heerlijk!

Malika Bourik

 

Bourik, Malika

De Lof Leadership Journey heeft mij ontzettend veel inzichten opgeleverd zowel op het zakelijke als persoonlijke vlak. De training heeft mij inzichten gegeven over hoe authentiek leiderschap ontstaat en hoe ik daarin sta.

De grootste les die ik hieruit geleerd heb: blijf bij je spontane kracht en blijf gepassioneerd. Je kunt alles ontwikkelen en realiseren wat je wilt en je hoeft niet ver te zoeken, je bezit alle kwaliteiten die hiervoor nodig zijn.

Ook het bewandelen van het labyrint was een waardevolle en unieke ervaring.  Het inzicht dat je niet altijd hoeft te weten wat je next step is, maar dat de reis de bestemming is, is heel waardevol.

Ik merkte al vanaf de 1ste dag het verschil, ik had meer zelfvertrouwen, meer geloof in mezelf en de moed om zaken door te pakken.

Wat ik morgen anders ga doen is dat ik relaxter ben over de stappen die ik wil zetten naar de toekomst toe en met meer zelfvertrouwen keuzes en beslissingen en vooral de moed hebben om voor mezelf te kiezen