Inhoud van de training

De training werkt aan de hand van het door Lof ontwikkelde Pad van de Held(in)©. Gebaseerd op het boek de Hero’s Journey van Joseph Campbell maken deelnemers in een aantal heldere stappen een reis van “ego” naar “zelf”.

In zeven stappen ontdek je waar jouw talenten liggen en hoe je op eigen kracht het verschil kunt maken binnen een organisatie en de wereld eromheen. Door jouw talent in de spotlight te zetten word jij een rolmodel voor anderen!

Deze training heeft als doel om op een authentieke, eigen wijze een verschil te maken en is geschikt voor teams die meer gebruik willen maken van aanwezig talent en elkaars sterkte.

Met een rolmodel in je achterhoofd voel je je gesteund. Want wat zij kunnen, kunnen wij ook. De kracht zit in jezelf.

Werkgevers aan het woord

Bernita van Kreij, Rabobank

“Tijdens het WIFS-congres bij Rabobank faciliteerde Jolanda twee workshops met het thema ‘Het pad van de held(in)’. De deelnemers, in elk van de twee sessies ruim 100 WIFS-leden, Rabo-medewerkers en hun, deels mannelijke, introducés, werd gevraagd zich te inspireren langs een serie opgestelde moodbords. Vervolgens konden ze elkaar in tweetallen interviewen langs een voorgestelde set vragen. De antwoorden op de vragen leidden tot inzicht in ieders persoonlijke kracht en talenten. Omdat iedereen de opdracht kreeg zoveel mogelijk een onbekende gesprekspartner op te zoeken ontstonden veel nieuwe contacten. Veel deelnemers spraken zich na afloop spontaan en enthousiast uit over de opgedane ervaring, inzichten en nieuwe contacten”.

Tamara Schoon, Corporate Communications Manager Vlisco Group

“De ambassadeurs van Vlisco’s Women’s Month volgden de workshop ‘Het pad van de heldin’ van de Lof Academy, gegeven door Jolanda Holwerda. Via moodboards en vraaggesprekken maakten de vrouwen écht kennis met elkaar en verwoorden zij op een zeer indrukwekkende wijze hun drijfveren en hoe zij hun dromen hebben waargemaakt: de workshop versterkte de onderlinge band van de Vlisco brand ambassadors, inspireerde de Nederlandse Vlisco collega’s en genereerde ideeën voor de komende activiteiten rond de ambassadors. Het was een mooie maandagochtend!”

Sylvia van Bergen, kwaliteitsfunctionaris en opleidingscoördinator, Junis Kinderopvang

“Het Pad van de Heldin is niet alleen voor de individuele deelnemers van waarde, maar ook voor hen als team. We hebben net een reorganisatie achter de rug en de samenstellingen van teams zijn nieuw. Dit is een mooie manier om elkaar te leren kennen en te bouwen aan het team. Complimenten aan elkaar geven, daar groei je van. Delen wie en wat je bent, kan helpen om op andere manier naar een collega te kijken en  zorgen voor meer begrip. Oud zeer met elkaar delen, creëert ruimte voor een nieuwe situatie. De training was zeer inspirerend en impactvol en draagt bij aan meer samenhang en verbinding tussen medewerkers.”

Lees meer

Ryanne van den Aker, Vrouwen van Nu

“Het bijzondere aan de workshop het Pad van de heldin is dat je aan het denken wordt gezet over jezelf en waar je goed in bent. Veel vrouwen zijn niet zo gewend om over zichzelf te praten en al helemaal niet over waar zij goed in zijn. In deze workshop ontdek je op een ongedwongen manier waar jij goed in bent en wat jouw dromen zijn. Door dit te delen met een ander krijg je zelf meer inzicht in jouw eigen levensloop en weet je hoe een verschil kunt maken. Het gaf mij een enorm positieve boost om elkaars kracht te delen en te ervaren. Daarom gun ik het elke vrouw om deze workshop mee te doen.”

Programma

De door Lof ontwikkelde Moodboards vormen het startpunt vormen van de workshop. Vervolgens gaan we aan de hand van storytelling kijken waar we jouw kracht ligt. Door het delen van (levens) verhalen ervaar je waar jouw kracht en valkuilen liggen maar ook hoe jij in staat bent anderen te inspireren. Daarna gaan we aan de hand van jouw rolmodel kijken hoe jij jouw talent in de wereld kan zetten. Met als slot een talentpresentatie die een onvergetelijke indruk maakt.

Resultaat voor organisatie

Aan het einde van deze training hebben deelnemers inzicht in hun talenten en hoe zijn met (zelf)vertrouwen een eigen leiderschapsstijl in hun organisatie en de wereld kunnen neerzetten.

Ja, ik ontvang graag een offerte op maat

Liever eerst kennismaken? Dat kan ook.

Resultaat voor deelnemers

Na het volgen van het Pad van de Heldin

  • Heb je meer inzicht in eigen vaardigheden en barrières.
  • Durf je authenticiteit te tonen.
  • Kun jij je zichtbaarheid vergroten evenals je beïnvloedend vermogen.
  • Een rolmodel en inspiratiebron zijn voor anderen.

Praktische informatie

Aan deze training kunnen maximaal 20 personen deelnemen.

Duur

1 dagdeel

Locatie

Bij opdrachtgever inhouse.

Benodigdheden

Laptop, Beamer, flipchart, ruimte in U opstelling 1 tafel en geen inkijk.

Investering

We maken graag een offerte op maat.

Jouw trainer

Jolanda Holwerda

Jolanda Holwerda

Jolanda Holwerda, oprichter van Lof, heeft als trainer en coach honderden vrouwen geïnspireerd hun ambities in carrière en gezin waar te maken en bedrijven geholpen vrouwelijk talent te herwaarderen. Vanuit de innerlijke overtuiging van Jolanda, dat iedereen Lof verdient, weet zij als geen ander mensen te inspireren om hun talenten in te zetten. “Als trainer ben ik altijd op zoek naar de essentie: wat drijft iemand? Ik zet mensen aan om na te denken over hun eigen levensverhaal. Door op zoek te gaan naar de schat in jezelf, kom je bij je eigen bron. Vanuit die plek kun je het verschil maken voor anderen. Mijn motto is: ‘ambitie is durven doen waar je goed in bent’”.

Meer over Jolanda