Inhoud van de training

In deze training krijg je antwoord op je vragen: Wat doe je om je balans te bewaren? En hoe houd je je relaties, thuis en op je werk, in al deze dynamiek in stand en blijf je optimaal presteren. Je krijgt tools om het gesprek met elkaar en je leidinggevende aan te gaan en inzicht in hoe mensen combinatie werk en privé verschillend aanpakken. Wat past bij wie? En welke gevolgen heeft dat voor je inzetbaarheid en vitaliteit? Aan de hand van je WorkStyle Profile kun je constructief praten, zonder in een goed-fout discussie terecht te komen. Ook leer je in deze training mindfulness technieken om stress te reduceren en met meer voldoening en zelfvertrouwen je ambitie(s) waar te maken.
In deze training wordt de dialoog tussen werknemer en leidinggevende gefaciliteerd. We creëren een optimale cultuur en setting waar je je ambities kunt waarmaken op zowel individueel als organisatie niveau en je je veilig voelt om werk en privé te combineren op een manier die het beste in medewerkers en leidinggevenden naar boven haalt.
Ja, ik ontvang graag een offerte op maat

Liever eerst kennismaken met Jolanda Holwerda? Dat kan ook.

Wat geldt in het vliegtuig, geldt ook in je privéleven: zet in een noodgeval eerst een zuurstofmasker bij jezelf op en help dan pas je kind. Zorg eerst voor jezelf, pas dan kan je echt goed voor anderen – je kinderen, je geliefden, je collega’s, je baas – zorgen.

Programma

Voorafgaand aan de training krijgen de deelnemers een intakeformulier om in te vullen.

Dagdeel 1 Het verkennen van ambities en het in kaart brengen van jouw Workstyle Profile
Op deze eerste dag gaan we in op vragen zoals: Welke ambities heb ik? Welke afwegingen/keuzes maak ik? Welke ballen houd ik in de lucht en wat doe ik om mijn energie optimaal in te zetten en mezelf vitaal te houden? Welke Workstyle Profile heb ik? Hoe sluit dat aan bij de ambities van de organisatie waar ik werk?

Tijdens dit dagdeel introduceert een leidinggevende de ambities van de organisatie.

Dagdeel 2 Het oefenen met mindfulness technieken
Hoe blijf ik vitaal in deze fase van mijn leven? Welke technieken kan ik aanleren om stress te reduceren en mijn meervoudige ambities waar te maken? Deze dag richt zich op bewustwording van (persoonlijke) stress en de gevolgen daarvan voor de mentale en fysieke gezondheid met als doel  grip te krijgen op je eigen leven.

Dagdeel 3  Het presenteren en verankeren van je ambities
Tijdens deze sessie word je uitgenodigd om door middel van een talentpresentatie je inzichten en bevinden te presenteren aan de groep en eventueel je leidinggevende als blijvende getuigenis van jouw doelstellingen. Op deze manier ga je met meer voldoening en zelfvertrouwen de toekomst tegemoet.

Klantcase: Het New Parent Programme bij PwC

Arjan de Winter, PwC

“In deze training leerde ik collega’s van andere disciplines binnen PwC beter kennen. Het was verrassend om de verschillende ideeën en inzichten te horen, van accountants tot adviseurs. Bij PwC is veel mogelijk op het gebied van flexibel werken, maar je moet het wel zelf regelen. Die aanspraak op je eigen verantwoordelijkheid kwam in de workshop goed aan de orde.”

Maartje de Bruin, PwC

“Enorm waardevol om ervaringen te delen en constructief met elkaar naar oplossingen te zoeken en je gesteund te voelen door herkenning bij elkaar. Bedankt voor de handreikingen en oefeningen die me weer meer bewust maken van eigen keuzes en impact.”

Resultaat PwC

  • De dialoog tussen werknemers en leidinggevenden is op gang gebracht.
  • Er zijn duidelijke stappen in de arbeidsvoorwaarden gemaakt.
  • Werknemers zijn opener over de wensen om hun work/life in te delen.
  • Leidinggevenden weten beter om te gaan met de issues die komen kijken rondom de geboorte van kinderen bij hun werknemers.
Lees meer in de klantcase van PwC

Resultaat voor de organisatie

Als organisatie geef je aan dat je de medewerkers in de verschillende fases van hun carrière erkent en wilt ondersteunen om ambities thuis en op het werk te realiseren. Daarnaast gaan we in op de eigen verantwoordelijkheid van medewerkers en hoe ze de dialoog met hun leidinggevende kunnen aangaan. Tot slot gaan we in op wat er concreet moet gebeuren om alle ambities waar te maken en vitaal te blijven. Dat doen we op drie terreinen: IK – LEIDING – ORGANISATIE.

Doel: een optimale cultuur en setting creëren waar medewerkers ambities kunnen waarmaken op zowel individueel als organisatie niveau en zich veilig voelen om werk en privé te combineren.

Ja, ik ontvang graag een offerte op maat

Liever eerst kennismaken met Jolanda Holwerda? Dat kan ook.

Resultaat voor jou

  • Inzicht in je eigen workstyle voorkeurs profiel
  • Inzicht in stress(f)actoren
  • Verbetering balans werk-prive
  • Meer controle en zelfvertrouwen
  • Meer voldoening in alle aspecten van je leven

Praktische informatie

Aan deze training kunnen maximaal 12 personen deelnemen.
Doelgroep: Ambitievolle vrouwen en mannen

Locatie

Bij opdrachtgever inhouse.

Duur

3 dagdelen

 

Benodigdheden

Beamer en flip-over, u-opstelling.

Investering

We maken graag een offerte op maat.

Ja, ik ontvang graag een offerte op maat.

Liever eerst kennismaken met Jolanda Holwerda? Dat kan ook.

Jouw trainer

Jolanda Holwerda

Jolanda Holwerda

Jolanda Holwerda, oprichter van Lof, heeft als trainer en coach honderden vrouwen geïnspireerd hun ambities in carrière en gezin waar te maken en bedrijven geholpen vrouwelijk talent te herwaarderen. Vanuit de innerlijke overtuiging van Jolanda, dat iedereen Lof verdient, weet zij als geen ander mensen te inspireren om hun talenten in te zetten. “Als trainer ben ik altijd op zoek naar de essentie: wat drijft iemand? Ik zet mensen aan om na te denken over hun eigen levensverhaal. Door op zoek te gaan naar de schat in jezelf, kom je bij je eigen bron. Vanuit die plek kun je het verschil maken voor anderen. Mijn motto is: ‘ambitie is durven doen waar je goed in bent’”.

Meer over Jolanda