De training

We gaan van een lineaire economie naar een circulaire economie. Dat is een transitie die gepaard gaat met veel onzekerheid, zowel in de wereld als in jezelf. Deze tijd vraagt om nieuwe leiders die vorm kunnen geven aan verandering. Leiderschap is heel persoonlijk en vaak is moeilijk te bepalen of er sprake is van effectief leiderschap. Soms kun je pas na jaren zien of iemand een goede leider is geweest en de juiste koers voor de toekomst heeft gezet of juist het schip richting een ijsberg heeft gedraaid. Wat je meestal wel meteen kan zien is of iemand in z’n kracht staat, gelooft in wat hij doet, verbinding kan maken met de mensen om hem heen en weet wanneer hij moet luisteren. In tegenstelling tot wat sommige leiders denken zien de mensen om hem of haar heen vaak snel of de leider het belang van het geheel dient of dat z’n ego op de eerste plaats komt. We zijn transparanter dan we denken. In deze training ga je onder leiding van 2 ervaren  trainers de diepte in, jezelf confronteren met je eigen gedrag en minder effectieve gedragspatronen doorbreken. Je krijgt inzicht hoe jouw waarneming door stress en emoties vervormd kan worden en je, voordat je het weet en vaak onbewust, in een vicieuze cirkel terecht kunt komen die de prestatie van jou, je medewerkers en jouw organisatie negatief kan beïnvloeden.  De in vele bedrijven beproefde HeartMath technieken helpen je daarbij om inzicht te krijgen en concrete stappen te zetten en bieden je handvatten die je on the job kunt gebruiken.

Voor wie?

Leiders die willen groeien als leider op persoonlijk en professioneel niveau, die vorm willen geven aan verandering vanuit een intrinsieke motivatie een verschil te willen maken in de wereld. Deze training ondersteunt jou als leider om jouw weg naar de top een gelukkige en succesvolle tocht te laten zijn, zowel voor jezelf, jouw naasten en jouw medewerkers.

Doelstellingen

  • Leiding kunnen geven aan verandering
  • Handvatten geven om om te gaan met chaos
  • Jezelf als leider kunnen inzetten als bron van inspiratie
  • Bijdragen als coherente leider aan betere wereld
  • Niet bang zijn om naar jouw eigen aandeel te kijken
  • Bereidheid om zelf te veranderen

30 juni – 1 juli De training start op de eerste dag om 13 uur en eindigt op de derde dag om 13 uur. Wij gaan ervan uit dat iedereen op locatie overnacht omdat er ook een avondprogramma is.

De locatie in juni is Schin op Geul in Zuid-Limburg De locatie in september is bij de Kaag in de buurt van Leiden

Standaard tarief: € 1.950,- ZZP tarief: € 1.450,- Privé tarief: € 1.250,-   Bovenstaande prijzen zijn exclusief de accomodatiekosten van € 495,- per persoon. De training is vrij van BTW.

Inschrijven

Liever eerst kennismaken? Dat kan ook!

“De circulaire economie heeft leiders nodig die, gevoed door hun innerlijke stem, zorgen voor nieuwe waardepatronen en energiestromen in organisaties.” Professor Dr. Herman Wijffels, hoogleraar Duurzaamheid

De opzet van de training

Tijdens de journey doorlopen we de Reis van de Held (geïnspireerd op The Hero’s Journey van Joseph Campbell). In 8 stappen maak je een reis van “Ego naar Eco” en ontdek je hoe jij vanuit jouw intrinsieke motivatie een verschil kunt maken binnen jouw organisatie en de wereld eromheen en hoe jij als agent of change vorm kunt geven aan verandering. In de training maak je ook kennis met het fenomeen hartcoherentie en leer je praktische technieken om jouw ademhaling en hartritme te beïnvloeden in zowel werk- als privésituaties. Je krijgt meer inzicht in hoe je lichaam reageert en leert zelf je spanning te reguleren en je veerkracht te vergroten. Dit wordt zichtbaar gemaakt met behulp van een interactief computerprogramma, de emWave® Pro, dat jouw hartslag registreert. Aangesloten op de PC zie je direct wat er in jouw lijf gebeurt. Dat onderscheidt deze training duidelijk van andere trainingen. De fysiologie vormt de basis. Het programma is gebaseerd op jarenlang wetenschappelijk onderzoek door het HeartMath® Instituut in Californië in samenwerking met neurologen en cardiologen van verschillende universiteiten. Dit heeft geresulteerd in technologie die de fysiologische factoren van stress meetbaar maakt.

Jouw trainers

Jolanda Holwerda is oprichter van Circular Leadership en expert op het gebied van authentiek leiderschap. Zij organiseert met passie internationale leiderschapsprogramma’s voor bedrijven, teams en individuen. Het is haar missie om vanuit circulair leiderschap mensen te raken in hun hart en te kunnen laten groeien als mens. Als facilitator of change weet ze mensen te inspireren hun persoonlijk leiderschap op zich te nemen voor een betere wereld.

Meer informatie over Jolanda

Robert Erdbrink is sinds 2004 oprichter en directeur van HeartMath Benelux. Daarvoor heeft hij o.a. 15 jaar bij Unilever gewerkt waarvan de laatste 4 jaar als Operations Director IgloMora groep. Als lid van het directieteam van een grote organisatie heeft hij zelf veel ervaring met leiderschap, daarnaast geeft hij al meer dan 10 jaar trainingen op het gebied van prestatieverbetering en persoonlijke groei.

Meer informatie over Robert